Frövi IK

Referat: Glanshammars IF - Frövi IK

Då kom första förlusten för FIK i "femman".
Glanshammar vinner hemma på Skölvboslätt IP med 3-1 efter 2-1 i paus.

FIK startar matchen lite väl försiktigt och har svårt att skapa något första tio. Glanshammar startar matchen med att lyfta en del långbollar mot främst nr 9 i anfallet och det var inget vinnande koncept i inledningen. Första riktigt heta chansen kommer i spelminut 15 och det är FIK som skapar då Höijer kommer in i boxen men skottet räddas av målvakt och FIK får en hörna. I hörnans andra våg får FIK till en farlig chans men då kom en avblåsning för ruff mot målvakt. Två minuter senare kommer nästa heta chans och det är återigen Frövi som skapar läget men Höijers avslutande skott går strax över ribban. Minuten senare skapar FIK återigen en farlig chans då Manuel kommer in i straffområdet men målvakt räddar skottet till hörna. Jesper får ett fint nickläge på hörnan men inget mål. I minut 21 rullar FIK upp ett farligt anfall som medför att GIF rensar till hörna för FIK. Jesper får ett väldigt fint nickläge på hörnan men bollen går över ribban. I spelminut 25 lyfter GIF en av många långbollar men Micke i FIK-målet är med och greppar bollen. I minut 26 fälls Runa någon meter utanför straffområdslinjen och FIK-frispark i ett väldigt bra läge. Erik testar vänsterfoten på frisparken men boll på fel sida av stolpen. I minut 28 får GIF ett frisparksläge strax utanför straffområdet. FIK ställer upp en stor mur men det hjälper ej då bollen letar sig in i nät och hemmalaget leder med 1-0. Minuten senare kommer kvitteringen (1-1) efter att Jesper har nickat in bollen efter en hörna slagen av Ili. Spelet efter FIK:s kvittering är lite fram och tillbaka. Nästa farlighet kommer i minut 40 då GIF spelar till sig en hörna. Hörnan som slås från vänster medför 2-1 efter att en hemmaspelare petat in bollen från nära håll. Frövi är inte nöjda med prestationen i första och gör några speltaktiska ändringar inför andra.
I spelminut 47 lyfter Ili in en frispark i boxen , där Wille A finns, men tyvärr går bollen lite för långt annars bra läge. I minut 48 krigar Max på högerkanten men i duell med två GIF:are går bollen till inspark. I minut 49 gör GIF en omställning men sista inlyftet är malplacerat och boll över kortlinjen. I minut 50 testar Jesper ett långskott men inget mål. I minut 51 får GIF med sig en frispark på offensiv högerkanten. Frisparken som slås mot mål täcks av ett FIK-ben och GIF får en hörna. Hörnan slås in i målområdet och det blir väldigt tilltrasslat och trång och tillslut lyckas en hemmaspelare få in bollen och GIF utökar sin ledning till 3-1. GIF kommer med fart på offensiv högerkant i spelminut 57 men inlägget är för långt. Höijer och Runa väggspelar i minut 58 som avslutas med ett skott från Höijer som målvakt räddar. FIK rullar upp ett farligt anfall i minut 60 som avslutas med ett skott från Ili som målvakt räddar till en hörna som blev resultatlös. Erik kommer på vänsterkanten och inspelet i boxen medför hörna för FIK. Direkt efter hörnan för GIF till en omställning som FIK reder ut genom att dra på sig en frispark som sedan blev resultatlös. I minut 64 gör FIK en omställning som resulterar i skottläge för Höijer men inget mål. FIK får ett fint frisparksläge i minut 65 men Johannes skott räddas av målvakt och FIK fick en hörna som blev resultatlös. Höijer gör en direktskarv mot Runa i minut 68 men målvakt är med och snuvar Runa på målchansen. I minut 69 lyfter Eliott en boll mot Runa som skarvar vidare till Höijer men avslutande vänsterbössa gick över ribban. I minut 79 spelar Frövi till sig en hörna. Hörnan slås mot bortre och Hultman får ett nickläge men boll över ribban. Minuten senare gör GIF en omställning som avslutas med instick i boxen men Micke är med och plockar bollen. I minut 81 är FIK väldigt nära att reducera då Hultman passar Johannes som får till en skott men tyvärr går bollen i stolpen. I minut 84 får GIF en frispark som slås mot mål men Micke har inga problem och räddar enkelt. Minuten senare får FIK en hörna. Det blev tilltrasslat på hörnan som slogs in i målområdet. I den tilltraslade situationen tog en hemmaspelare bollen med handen men ingen signal från domaren. Sista fem gjorde FIK 5 halvfarliga inlyft i boxen men lyckas aldrig få in bollen i nät så när domaren blåser av matchen står det 3-1 på resultattavlan.